Rendezvényszervezés

Egészségpénztárban elszámolható

A CM3® Alginat orvostechnikai eszközként elszámolható az egészségpénztárak számára.
»

Rendezvényszervezés

Sikertörténet
Zsuzsi Öttinger akár a fogyókúrák szakértőjének is mondhatná magát, hiszen 5 éve szinte csak a diétákról szól az élete.
Számos fogyókúrán túl végül a CM3 Alginat hozott neki végleges eredményt!
»

Rendezvényszervezés

Kedves Olvasónk!

Ezúton szeretnénk megköszönni a CM3 Alginat kapszulába és cégünkbe vetett bizalmukat. Sajnálattal közöljük, hogy a továbbiakban a német anyavállalat nem kívánja Magyarországon forgalmazni a CM3 Alginat terméket, így a termék 2015. szeptember 30-a után nem lesz kapható Magyarországon. A döntést mi is nagyon sajnáljuk, megértésüket köszönjük!

Fogyókúrával, diétával kapcsolatos kérdésekben továbbra is szívesen állunk kedves vevőink rendelkezésére, forduljanak hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén: info@idealbody.hu, 06 1 451 0294!

Üdvözlettel,
a CM3 Alginat csapata
Idealbody Kft.

Ingyenes kiszállítás a hónap végéig!
Ha most rendeli meg a CM3 Alginat kapszulát a kiszállítás díját (990 Ft) most átvállalja cégünk.
»

Az elhízás következményei, szövődményei

A túlsúlyos emberek számos nehézséggel szembesülnek mindennapjaik során. Már a normális életvitel is fáradtságos problémát jelent számukra. Ezenkívül klinikailag bizonyított, hogy gyakoribbak a következő betegségek kialakulása is.

Az elhízás és a magas vérnyomás kapcsolatára vonatkozó három, klinikai bizonyítékokon alapuló megállapítás:


a magas vérnyomásúak nagy hányada elhízott,
• a túlsúlyosok és az elhízottak körében sokkal több a magas vérnyomású, mint az átlagnépességben,
ha csökken a testsúly, a legtöbb esetben a magas vérnyomás is mérséklődik.


Az elhízás következtében a légzési működés is kórossá válhat: csökken a vitálkapacitás és a kilégzési tartalék, a tüdőben kórossá válik az oxigén és a széndioxid aránya, melynek előbb-utóbb a következménye lesz a nappali aluszékonyság, az általános oxigénhiány, a cianózis (a bőr kékes elszíneződése), a periódusos légzés és a jobbszívfél-elégtelenség.

A tápcsatornát érintő leggyakoribb elhízás-szövődmény az epekőbetegség: a zsírszövet megnövekedett tömege miatt nő a „koleszterinforgalom”, s ennek hatására az epe túltelődik koleszterinnel.

elhízás következményei, szövődményei
Mivel támasztószöveteink teherbíró képessége az egészséges testtömegre van méretezve, az elhízás a mozgatórendszert a tartós túlterhelés által károsítja. A tartósan nagyobb megtartandó tömeget mind az ízületek, mind a csontok megsínylik: kialakulnak a mozgatórendszeri (ortopédiai) betegségek.Az elhízott ember zsírszövete a szervezet számára mérgező molekulákat, szabad zsírsavakat bocsát ki. Ezeket a szabad zsírsavakat a máj és az izomsejtek veszik fel. A zsírsavak befolyásolják az inzulin termelődését és azt is, hogy az inzulin a cukorból az izomsejtek és a májszövet útján energiát termeljen. Mindennek az a következménye, hogy a hasnyálmirigy több inzulint termel, de ez a szerv nem képes az egyre tömegesebb zsírszövet által támasztott mind nagyobb igénynek megfelelni kifejlődik a felnőttkori (2-es típusú) cukorbetegség. Klinikai tapasztalat, hogy az időskori, nem inzulinfüggő cukorbetegségben szenvedők általában túlsúlyosak. Fordítva is igaz: a kövér emberek között jóval több a cukorbeteg. Az elhízás tehát növeli a cukorbetegség kialakulásának valószínűségét.

A metabolikus szindróma olyan – egyre gyakoribb kórállapot, melyre az elhízás, a magas vérnyomás, a magas vércukorszint és a kóros vérzsír-összetétel jellemző. E kockázati tényezők együttes fennállása felerősíti az arterioszklerózis („érelmeszesedés”) kórfolyamatait, s ezzel megtöbbszörözi a koszorúér-betegség (szívizominfarktus), a stroke („gutaütés”) és a cukorbetegség kialakulásának esélyét.

Az elhízottak körében gyakoribbak a hormonális és az ezekkel összefüggő idegrendszeri – elváltozások. Az elhízott nőknek gyakrabban vannak menstruációs zavarai, nehezebben esnek teherbe, és a terhesség alatti szövődmények kialakulásának is jobban ki vannak téve, mint normális súlyú társaik. Az elhízott férfiak körében nem ritkák a potenciazavarok.

A túlsúlyos emberek körében nem ritka pszichés tünet a depresszió, a hipochondria, a fokozott szenzitivitás, a negatív önértékelés, a testképzavar, a kapcsolati probléma, a szexuális tünetek megjelenése, a tudattalan, felfokozott lelki védekezés (főként a tagadás).
A felsorolt elhízás-következmények meglehetősen súlyosak. Ezért fontos, hogy mielőtt a szövődmények visszafordíthatatlanná válnának, beavatkozzunk!